NB_Ruyven_logo_1-3

Informatieavond Ondermijning 20 april 2022

Informatieavond ondermijning

Enige tijd geleden is afgesproken met de bedrijvenparken De Boezem, Oostambacht, Heron en Ruyven dat elk bedrijvenpark een informatieavond organiseert over voor de ondernemers interessante onderwerpen. De Boezem trapt af met een informatieavond over ondermijning op 20 april a.s. En als ondernemer van één van deze bedrijvenparken ben je van harte welkom. 

Ondermijning

Wat is ondermijning, hoe kun je ondermijning herkennen? En wat kunnen ondernemers hier zelf aan doen. Daar gaan we graag met elkaar over in gesprek. Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De loods waarin een hennepkwekerij is opgezet. Zomaar een aantal voorbeelden van ondermijning die ook in jouw omgeving kunnen voorkomen. Steeds meer proberen criminelen naar de bovenwereld te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen, het buitengebied en ondernemers hen bieden. Criminelen hebben ondernemers nodig om aan spullen te komen. Vaak gebeurt dit onbewust.

Dr. Edward van der Torre vertelt ons meer over het onderwerp. Hij is bijna dertig jaar bestuurskundige en criminoloog. Hij is senior onderzoeker en docent bij Lokale Zaken. Hij promoveerde op het proefschrift Politiewerk: Politiestijlen, community policing, professionalisme (1999), gebaseerd op langdurige participerende observatie in Rotterdam. Hij publiceert frequent boeken, rapporten en artikelen over veiligheidsvraagstukken en politiezorg. Van der Torre heeft veel criminologisch onderzoek verricht, met oog voor de betekenis daarvan voor het optreden van lokaal bestuur, politie en partners.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

18.00 uur Meet & Greet met buffet

19.00 uur Opening door Burgemeester Björn Lugthart

19.15 uur Gastspreker Edward van der Torre, Politieonderzoeker/Criminoloog

20.30 uur Borrel

21.30 uur Verwacht einde

Meet & Greet met buffet

Voorafgaand aan de informatieavond wordt een gezamenlijke maaltijd (soep en broodjes) aangeboden aan alle deelnemers. Een prima gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken.

Aanmelden

Meld je snel aan bij Parkmanager Nicolette Bakker, nicolette@ericis.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Eet je mee? Dan is het fijn als je dat ons wilt laten weten en natuurlijk ook of je dieetwensen hebt.

We zien je graag op 20 april a.s.!

Als je verder nog vragen hebt, kun je ook hiervoor contact opnemen met Nicolette Bakker
Zij is bereikbaar via 06-22131455.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Vereniging Bedrijvenpark De Boezem
Ronald de Bruijn, Koos Verbakel, Cock van der Werf, Arjen Jintes

Reacties zijn gesloten.