Schermafbeelding 2022-09-14 om 12.25.54

Victor de Jong Opleiding Training

Victor de Jong Opleiding Training komt weer naar het Ruyven Bedrijvenpark voor opleidingen in het najaar. Wil je ook deelnemen? Meld je dan direct aan bij Victor. Wel even aangeven dat je een deelnemer bent van Ruyven. Voorwaarde is natuurlijk dat jij bij een van de bedrijven op het Bedrijvenpark Ruyven indienst bent.

  • BHV Basis 22 en 23 oktober
  • BHV herhaling 13 november
  • VCA eendaagse 14 november

Je kunt je aanmelden via de website victordejongopleidingen.nl

Veiligheid staat voorop, toch?

Ondernemersfonds-Pijnacker-Nootdorp-retina2

OFPN en de trekkingsgebieden slaan de handen ineen

24 april jl. was de eerste bijeenkomst van de OFPN en alle trekkingsgebieden. Met vrijwel alle Besturen aan tafel ontstond er al snel een open sfeer tijdens de ontvangst met een heerlijk soepje, broodje en salade. Het dagelijks Bestuur van de OFPN, bestaande uit Debby Leenen (voorzitter), Gregory Foster, Jan Duyndam, Jaco van Dijk en Hans van de Sande, nam dit initiatief om meer open en transparant met elkaar in gesprek te zijn over de besteding van beschikbare gelden aan activiteiten op de bedrijvenparken en buitengebieden.

Openheid van zaken
Zo geeft het OFPN openheid van zaken, en tegelijkertijd wordt er besproken wat er zoal speelt bij de trekkingsgebieden in Pijnacker-Nootdorp. Bijvoorbeeld kwam het besluit van alle bedrijvenparken ter sprake om het parkmanagement uit te besteden aan DZP ter ondersteuning van de Besturen, en werden plannen uit de doeken gedaan door andere trekkingsgebieden voor festiviteiten en evenementen voor zowel ondernemers als bewoners van Pijnacker-Nootdorp. Interessante evenementen zullen we ook in de Ruyven nieuwsbrief aankondigen. Afgesproken is, dat het OFPN en de trekkingsgebieden twee keer paar jaar bij elkaar komen. Eens per jaar wordt de OFPN jaarvergadering gehouden, nu gepland voor 11 juni a.s. Wil je ook meepraten? Zet dan 11 juni a.s. alvast in de agenda!

Wat is het OFPN?
Zij beheren het geld in een fonds dat ondernemers betalen via een opslag op de OZB van niet-woningen. Het gaat om €50 per 100.000 WOZ-waarde. Met het budget van ongeveer €300.000/jaar geeft dit fonds een flinke impuls aan de samenwerking tussen bedrijfsleven, instellingen en de overheid én aan de economische ontwikkeling van de gemeente. Meer informatie over het OFPN of het doen van een aanvraag voor ondersteuning vind je hier.
Scherm­afbeelding 2024-04-29 om 16.49.18

Geef je op voor de Doedag in Techniek 2024!

Op zaterdag 15 juni 2024 vindt de 2e editie van de Doedag in Techniek plaats. De Doedag in Techniek wordt georganiseerd door OBS Groep, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, het SOB Oostland en L. van Vliet Vorkheftrucks.

Tijdens dit evenement laten we kinderen kennis maken met de mogelijkheden van werken met techniek. De Doedag in Techniek was met zo’n 20 deelnemende ondernemers en honderden bezoekers in 2023 een groot succes, maar dit jaar pakken we het nog grootser aan met meer bedrijven én meer activiteiten.

Doe jij ook mee? 

Meer over dit evenement

unnamed-1

Ondernemersverhaal Lenntech: een speler van wereldformaat

Water. Iedereen neemt het voor lief. Ook ondernemers.

Maar eigenlijk is water van cruciaal belang. Er moet veel gebeuren voordat sommige bedrijven water kunnen gebruiken bij hun bedrijfsprocessen. Neem bijvoorbeeld bierbrouwers, chipfabrikanten of tuinbouw-bedrijven qua voedselveiligheid. Water is vaak niet zuiver genoeg. Topspeler in waterwinning en -zuivering is Lenntech. Dit bedrijf is gevestigd in Delfgauw en is wereldwijd actief.

Bekende opdrachtgevers waterbehandelingssystemen

unnamed

Verkoop bedrijfskavel

Bent u op zoek naar een bedrijfskavel? De gemeente Pijnacker-Nootdorp biedt mogelijk wat u zoekt. De gemeente wil bijdragen aan het behouden en het versterken van onze lokale en regionale economie. Dit doen we onder meer door ondernemers de ruimte te bieden om te ondernemen. 

Nu te koop: kavel 26 Heron
Vanaf nu staat kavel 26 aan de Stoomweg op bedrijventerrein Heron in Nootdorp te koop. De verkoop verloopt via een openbare selectieprocedure. Iedere geïnteresseerde ondernemer kan deelnemen aan deze selectieprocedure. 

Meer over de verkoop van de kavel

NB_Ruyven_logo_1-2

Parkmanager Nicolette Bakker stopt per direct

Het oude jaar afsluiten ging gepaard met een zeer naar bericht. Onze Parkmanager Nicolette Bakker heeft haar taken neer moeten leggen vanwege gezondheidsredenen. Ze heeft helaas moeten besluiten per direct te stoppen met het werk voor ons park en andere parken in Pijnacker-Nootdorp. Voor Nicolette zelf een zeer slechte start in 2024 en dat gaat ons als Bestuur niet in de koude kleren zitten.

We willen Nicolette heel hartelijk danken voor alles wat ze tot op heden voor ons en alle ondernemers op de parken heeft gedaan. Ze zorgde ervoor dat alles binnen het Bestuur en daarbuiten op rolletjes liep en we zullen haar enorm missen!

Dank je wel Nicolette!
We wensen je heel veel kracht toe!

Het Bestuur werkt al aan een oplossing om Nicolette te vervangen. Voor de administratieve processen verandert er op dit moment nog niets. Is er een vraag die nu direct aandacht nodig heeft, neem dan contact op met het Bestuur.

NB_Ruyven_logo_1-2

Uitnodiging nieuwjaarsborrel en presentatie over het opstellen van de Parkeervisie op 16 januari 2024

Graag nodigen wij u uit voor de eerste gezamenlijke bijeenkomst van alle bedrijvenparken in 2024. We staan stil bij het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Verder gaan medewerkers van de gemeente graag in gesprek met u over het parkeren op bedrijventerreinen in het kader van het opstellen van een nieuwe parkeervisie. De gemeente probeert zoveel mogelijk inwoners en ondernemers hierbij te betrekken.

Uw specifieke kennis van de terreinen geeft de gemeente meer inzicht in de wensen, zorgen en aandachtspunten. Uw inbreng wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling van het beleid. Uiteindelijk bepalen de gemeenteraad en het college wat er wordt gedaan met deze inbreng en maken zij daarbij een belangenafweging.

Voordat we met elkaar in gesprek gaan krijgt u een korte presentatie. De presentatie neemt u mee door het technische aspect van parkeren en de dilemma’s, daarnaast laat het de procesmatige aanpak zien en geeft het een inzicht in waar we mee bezig zijn en waar we naartoe werken.

Programma 
16.30 uur   Inloop
17.00 uur   Start van de sessie parkeervisie
18.30 uur   Einde van de sessie
18.30 uur   Borrelen

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats bij Van Heugten Tours, Reflectiestraat 19, Heron. 
U kunt zich nu al aanmelden via e.deborst@pijnacker-nootdorp.nl.

Vragen?
Als u nog vragen heeft over de parkeervisie, kunt u bellen of mailen met Eva de Borst, Beleidsmedewerker Mobiliteit & Groen. Zij is bereikbaar via e.deborst@pijnacker-nootdorp.nl of via 06-25166515.